Welkom

 
 

COVID-19/Corona

Dansondernemers Nederland (nieuwsbrief)

wij brengen Nederland in beweging


Basisprotocol Dans akkoord bevonden


Goed nieuws voor de danssector! Vandaag is het Basisprotocol Dans officieel vastgesteld. Dit betekent dat het protocol ingezet kan worden om een veilige openstelling van de danssector mogelijk te maken. We zijn erg blij dat het protocol is vastgesteld al betekent dit nog niet dat we per direct onze dansstudio’s weer kunnen openen. De regering beslist in de week voor 1 juli of de dansscholen weer open mogen.


Regels versoepeld

Zoals je misschien hebt gelezen is ons gevraagd om de eerste versie van het protocol aan te passen aan de nieuwe versoepelde regelgeving. In de huidige versie is geen maximum meer opgenomen voor het aantal toegestane dansers per vierkante meter. Daarentegen mag de dansdocent zelf een lesplan maken hoe de 1.5 meter afstand te waarborgen tijdens het dansen. Ook staat er een link naar het ventilatie beleid in het protocol, daar vind je onder meer de RIVM richtlijnen ten aanzien van goed ventileren. Vooralsnog hoeven dansscholen geen dure systemen aan te schaffen. Nog meer goed nieuws: het is toegestaan om met een vaste danspartner te dansen ook al komen de dansers uit een verschillend huishouden.

 

Voorbereidingen

De komende periode zullen we je helpen met de voorbereidingen. We geven tips voor de studio, maar ook voor het lesgeven aan bepaalde (kwetsbare) doelgroepen. Natuurlijk kun je zelf al lekker aan de slag met de regels die in het protocol staan. Behoefte om uit te wisselen? Dat kan in de Facebookgroep Dansondernemers of Danspiratie.

 

Economische schade

Samen met het LKCA zijn we bezig om de schade binnen de danssector goed in kaart te brengen. Je ontvangt hierover binnenkort een enquête. Met deze gegevens kunnen wij bij de politiek aantonen dat er meer steunmaatregelen nodig zijn. Fijn als je de tijd wilt nemen om alle gegevens in te vullen.

Voor nu focussen we ons op 1 juli en misschien kunnen de kinderlessen zelfs al eerder terug de studio in.

 NIEUW op 1 juli worden:

Woensdag 15-16 uur voor 3-5 jaar kleuterdans bij Sandra.

Woensdag 16- 17 uur voor 6-8 jaar vanaf 1 september.

Zaterdag 10-11 uur vanaf 6 jaar klassiek ballet bij Nienke.

Vrijdag 17-18 uur wordt dinsdag 17:30-18:30 uur bij Valerie


Het nieuwe jaar zijn we begonnen met een meedoe- en kijkles voor iedereen. 

En ook nu kun je per 1 juli instromen, 2 proeflessen zijn gratis.


Wij danken u voor uw bezoek aan deze website en voor uw interesse in onze lessen. JD&M is het adres waar iedereen die het fijn vindt om te dansen en te bewegen terecht kan.

Waar kinderen en volwassenen die meer willen aan hun trekken komen. Het deskundige team werkt met veel inzet, professionaliteit, plezier en persoonlijke aandacht.


Reeds 30 jaar hebben wij aan vele kinderen en volwassenen het plezier in dans en beweging kunnen bijbrengen.

Op Facebook is het adres jazzdancewageningen


BEWEGEN MAAKT ONS GEZOND.


 

JazzDance & More